Tips voordat u goud gaat inwisselen

gouden muntenGoud is een product dat de laatste jaren weer behoorlijk in populariteit is gestegen. Mensen dragen het graag in de vorm van sieraden. Er zijn diverse sieraden in goud beschikbaar, maar bijvoorbeeld ook horloges of armbanden. Mensen voelen zich vaak prettig bij iets goud om hun lichaam. Het geeft een stukje luxe, en zorgt voor dat een mooie afwerking. Goud moet je natuurlijk wel staan. Bij sommige mensen kan het heel mooi staan, en bij anderen weer niet. Als u goud in uw bezit heeft, maar wilt dit inwisselen voor liquide middelen dan kunt u terecht bij een inkoper van goud in de regio Den Haag.

Deze inkopers kunnen dus uw oude goud taxeren, en u hier contact geld voor geven. Ze verdienen hun geld door het goud weer door te verkopen. Het verschil is hun winst. Goud is een behoorlijk kostbaar goedje, het is dan ook belangrijk dat u de beste prijs krijgt voor uw gouden sieraden. Dat is natuurlijk waar het om gaat. Veel bedrijven zullen adverteren met zinnen als “bij ons de hoogste prijs” etc. vaak zijn dit lokkertjes om u de winkel in te krijgen. Belangrijk is het dat u weet hoe de prijs is opgebouwd, en wat u ongeveer kunt verwachten. Uw goud verkopen bij de Goudwaag gaat altijd 100% eerlijk en transparant.

Stappenplan goud verkopen

Stap 1 is het opzoeken van de goudprijs per gram. Het internet staat er vol mee. Deze prijs is de huidige marktprijs. Deze prijs moet u niet verwachten om van de inkoper te krijgen. Het zal een stuk lager zijn in veel gevallen. Er is altijd een marge voor de inkoper.

Stap 2 is kijken hoeveel karaat uw gouden sieraden precies zijn. In veel gevallen is dat bijvoorbeeld 14 karaat. U kunt nu uitrekenen hoeveel puur goud uw sieraden bevatten. De prijs die u zult ontvangen is gebaseerd op wat u aan puur goud heeft.

Als u bij een inkoper komt, zal deze het goud eerst grondig inspecteren. Er wordt gekeken of het goud echt is, en hoeveel karaat het is. Na het wegen van uw sieraden zal er een prijs genoemd kunnen worden. Deze prijs is het bedrag dat u zo in uw zak kunt steken als u akkoord gaat. Check ook de Goudwaag website.