Een nieuw vloer, welke materiaal is geschikt?

Heeft u interesse in een nieuwe vloer voor uw woning, bedrijf of garage? Dan heeft u waarschijnlijk al gezien dat er veel diversiteit is aan materialen die gebruikt kunnen worden. Een materiaal dat aan populariteit wint is PVC. Het staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof. In dit artikel kunt u meer lezen over de voordelen van het materiaal ten opzichte van andere materialen zoals hout of steen.

Welke vloer soort u ook mag kiezen, zorg er altijd voor dat u een schone en egale vloer heeft voordat u er iets op gaat leggen. Dit zal ervoor zorgen dat uw vloer langer mooi zal blijven.

Prijs van een PVC vloer

Er zijn diverse voordelen bij het kiezen voor een PVC vloer. 1 van de grootste voordelen is de prijs. Een PVC vloer hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn en dat terwijl de kwaliteit erg hoog is. In vergelijking met bijvoorbeeld een parket vloer of een vloer van natuursteen liggen de prijzen veel lager in de meeste gevallen.

De vloeren mogen dan relatief goedkoop zijn, een ander voordeel is dat met pvc heel goed een vloer van steen of hout kan worden nagebootst. Veel mensen zullen niet weten dat uw vloer van PVC is gemaakt, de motieven die worden ingezet zien er exact uit zoals een originele parket of natuursteen vloer. Het mooie hiervan is dat uw vloer er uitziet als parket of steen, maar wel de voordelen en prijs van een PVC vloer heeft.

Weinig onderhoud

Een laatste voordeel is dat wanneer je voor het materiaal PVC kiest voor je vloer, je een zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijke vloer hebt. Je vloer hoeft niet ieder jaar in de was. Er hoeft ook niet met een speciaal (duur) schoonmaakmiddel de vloer te dweilen. Daarnaast is de vloer erg slijtvast en er kan dus gemakkelijk intensief op worden geleefd. Ook hoef je je geen zorgen te maken als iemand eens iets laat vallen op de vloer. Het is gemakkelijk schoon te houden. Ideaal voor als u kinderen over de vloer krijgt!

Als u meer van een natuurlijke vloer gecharmeerd bent, dan is het materiaal kurk ook erg populair. De prijs ligt wel iets hoger dan bij PVC, maar u heeft dan wel een natuurlijke vloer welke ook onderhoudsvriendelijk is.